Puheet iltaisin

Tämä on ensimmäinen jota voisi jo kutsua videorunoksi. Lyhythän tämä on, mutta rupesin kuvaamaan materiaalia tätä varten nelisen tuntia sitten.

Äänet vielä puuttuvat, odottelen tässä vastausta ”hovimuusikoltani”.

Seuraavaksi keskitynkin sitten selvittämään kuinka tekstin kanssa voi leikkiä.

Kuten huomaatte ei se videon editoiminen niin hirvittävän suuri kynnys ole, jotain olen oppinut jo vajaassa viikossa.

BTW, tuli yht’äkkiä mieleen: Uskaltaisinkohan kutsua itseäni Suomen toiseksi parhaaksi videorunoilijaksi? Vai joko videorunoilijoita on Suomessa enemmän kuin JP Sipilä?

Mainokset

9 thoughts on “Puheet iltaisin

 1. No just, olinkin jo aloittamassa syvästi närkästyneen kommentin 🙂

  Enpä ole aikoihin tehnyt videoita, niitä tuli rykäistyä yli 80 aika lyhyessä ajassa ja takki tyhjeni.

  Ehkä taas joskus, jos kevät tulee.

  Ja juu, voit kutsua itseäsi Suomen toiseksi parhaaksi videorunoilijaksi… 😉

 2. Höh, unohdin täysin kommentoida videotasi. Toimi mielestäni hyvin ilman ääntäkin, koska se oli lyhyt, hetki. Kuvista pidin erityisesti.

 3. Mä olen ihan ummikko videorunoissa enkä tajua mistään mitään mutta sehän on toisaalta mun normaali olotila. On helppo olla ja elää 🙂

  Tsekkasin tuon ”Puheet iltaisin”- videon ja mä olisin kaivannut tekstien pysyvän siinä aavistuksen kauemmin. Hävisivät liian nopeasti. Kuvat olivat minustakin hienot ja niitä minä myös jäin tuijottelemaan.

 4. Tuossa oli paljon samaa kuin minullakin silloin ennen.
  Ehkäpä tuo Siitä huolimatta -videorunoni on aika samaa sarjaa tämän kanssa.
  Hyvä flow ja helppo omaksua. Hienoa… Otaksun että kun palaan takaisin, näen näitä paljon lisää.

  -jp

 5. Erikeeper, siinä tapauksessa et pidä joistan tekeillä olevista videorunoistani, osassa kun kaikkea ruudulle ilmestyvää tekstiä ei ole tarkoituskaan kyetä lukemaan. Idea (Joka on vanha mutta toimiva) on pakottaa ihmiset huomaamaan vain osa sanoista ja näin luomaan niistä oman runonsa.

  JP, näitä on tekeillä 4 ja käsikirjoituksia on noiden lisäksi kymmeneen, joten mikäli aikaa on niin teen näitä tänä keväänä oikein urakalla (Kunhan ensin saan runokokoelmani valmiiksi voin tosissani keskittyä videorunouteen). En muuten tällä hetkellä voi katsoa sinun teoksiasi koska yritän vältellä lisävaikutteiden saamista. Tosin minun tapani visualisoida runojani on aika erilainen kuin sinun.

 6. ”Tosin minun tapani visualisoida runojani on aika erilainen kuin sinun.”
  Tästä ei videorunoudessa ole sitten kyse…. Video ei ole vain visualisoimassa runoja. On siis eri asia kuvittaa runo tai kuvata video runolle kuin tehdä videorunoa.

  Palataan asiaan keväällä sitten!
  Tee hyvin ja hyviä!

 7. JP, runoja kirjoittaessani minulla on käytännössä AINA ensin visuaalinen näkemys ja vasta sitten puen sen sanoihin. Eli tavallaan olen aina sanoittanut kuvia päässäni.

  Poikkeus tuohon sääntöön on konsepteihin perustuva runous, ja siksi olenkin niin ihastunut siihen, se on vähemmän turhauttavaa kuin runojen kirjoittaminen suoraan päästäni. Sillä en vielä koskaan ole onnistunut luomaan runoihini sellaisia kuvia kuin millaisena ne pääni sisällä esiintyvät. (Onnettomuuteni onkin (ollut?) se, että rakastan sanoja ja sanaleikkejä, mutta kaiken sen mitä haluan ilmaista näen kuvina päässäni ja taidemaalariksi minusta ei ole koskaan ollut)

  Videoeditorit lähes antavat minulle mahdollisuuden siihen.

  Siksi luulenkin että videorunous sopii minulle, sillä kunhan opin videoeditointia (ehkä) vihdoinkin saan päästäni ulos sen mitä haluan.

 8. Tarkentaakseni tuota ed. kommenttia josta voi saada väärän kuvan:

  Aloitan aina tekstistä, mutta runoissani yritän ”kuvata sanoin” mielikuvani, jotka joskus ovat konkreettisia kuvia, joskus enemmän tekstuaalisia. En siis näe tekstiä suoraan kuvina.

  BTW, kaikki nuo keskeneräiset videorunot (Teen aina montaa asiaa yhtä aikaa koska muutoin kyllästyn) ovat syntyneet niin, että minulla on videopätkiä joista on syntynyt idea videoon ja sitten toteutan sen (Ja yleensä eksyn aivan toiseen suuntaan) ja tämän jälkeen lähetän tuloksen kaverille joka tekee videoon musiikin. Ja vasta sitten katson millainen runo siihen sopii.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s